Een NEN 2767 Inspecteur is gespecialiseerd in minimaal één discipline, te weten Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek.

Het Examen voor de ‘NEN 2767 Inspecteur’ bestaat allereerst uit het Examen ‘Methodiek NEN 2767’ aangevuld met het ‘inspecteren en beoordelen object’ en ‘ rapporteren’ door middel van ‘NEN 2767 inventarisatie en inspectieformulieren.

Het Examen bestaat uit twee Blokken. Blok 1 (twee onderdelen) is gericht op (vak)kennis ten aanzien van NEN 2767 en van de betreffende vakdiscipline.  Blok 2 (twee onderdelen) gaat over de (vak)vaardigheid ten aanzien van het uitvoeren van een inventarisatie en inspectie en verwerking van de gegevens in ter beschikking gestelde inventarisatie- en inspectieformulieren.

LET OP: wijzigingen t.a.v. het examen met ingang van de eerste examenronde 2023. Lees hier verder: WijzigingExamenNEN_221202

Voor links naar de opleiding bekijk deze pagina.

NOTE: De meer inhoudelijke informatie over het Examen ‘NEN 2767 Inspecteur’, het ‘SCEV examenreglement’ en de ‘SCEV competentie- en exameneisen’ kunt u bij Downloads terugvinden.

Met dit SCEV diploma kunt u zich inschrijven in het register van Sertum. Een link naar het gerelateerde Sertum register voor de ‘NEN 2767 Inspecteur’ is  hier terug te vinden.

  • Focus op vastgoed beheer – uw focus
  • Certificeer uw kunde – meesterwerk
  • Mensenwerk – met behulp van technologie
  • Vakkennis – opleidingsmogelijkheden

Graag stellen we de Examencommissie voor het examen NEN 2767 Inspecteur aan u voor …

VCA-certificaat

Volgens de nieuwe Examenreglementen d.d. 2 februari 2021, dient u in het bezit te zijn van een geldig VCA-basis certificaat. De eis is als volgt opgenomen in de reglementen:

2.3.2. Ten behoeve van het toetsen van de (Vak)Vaardigheid dient de kandidaat minimaal in het bezit te zijn van een geldig VCA-basis certificaat of gelijkwaardig.
…en
2.3.4. Ten behoeve van het toetsen van de (Vak)Vaardigheid dient de kandidaat minimaal in het bezit te zijn van een geldig VCA-basis certificaat of gelijkwaardig dat op verzoek van de Examencoördinator overlegd moet kunnen worden.

Indien inschrijvingen zijn gedaan vóór publicatie van de nieuwe reglementen d.d. 22 februari 2021 en/ of als het gaat om herexamenkandidaten dan zijn er twee mogelijkheden:

  1. U beschikt al over een geldig VCA certificaat omdat de eisen zijn aangescherpt ten aanzien van veiligheid en u kunt dit overleggen.
  2. U kunt geen geldig certificaat overleggen of u bent niet bereid daar alsnog voor te zorgen, dan kunt u alleen deelnemen aan het examen als u schriftelijk verklaart dat u zelf alle verantwoordelijkheid neemt voor de zorg voor de veiligheid tijdens de inventarisatie- en inspectiewerkzaamheden bij het praktijkdeel van het examen.

SCEV Examencommissie …

ir. M.D.N. (Mischa) Kok
ir. M.D.N. (Mischa) KokVoorzitter en Coördinator Examencommissie
ir. M. (Menno) van den Broeke
ir. M. (Menno) van den BroekeVoorzitter en Coördinator Examencommissie
F. (Frank) Koedijk
F. (Frank) KoedijkExamencommissielid
R. (Ruud) Herz
R. (Ruud) HerzExamencommissielid
P. (Peter) van der Landen
P. (Peter) van der LandenExamencommissielid
L. (Lex) van der Bijl
L. (Lex) van der BijlExamencommissielid

Voor vragen neem contact op met ons Examenbureau: info@scev.nl.